• 10. ročník projektu INTEGRÁCIA
          • 10. ročník projektu INTEGRÁCIA

          • „Deti vždy idú tam, kde je niečo vzrušujúce, ale zostávajú tam, kde je láska.“

                                                                                                                                                   Zig Zigar

             

            Po roku sme sa opäť zúčastnili charitatívneho projektu Integrácia – slnko svieti pre všetky deti rovnako. Od prvej chvíle, keď sme sa dozvedeli, že našu školu zas vybrali a umožnili nám byť súčasťou tohto skvelého projektu, sme sa neskutočne tešili. Projekt Integrácia svojimi aktivitami búra bariéry, ľudí reálne spája a na svojich koncertoch vytvára na tvárach nielen úsmev, ale aj obrovskú radosť v srdci.

             

            Jedna veľká párty a oslava života - aj o tom boli 10. narodeniny Projektu Integrácia, ktorého myšlienku sme prišli podporiť.

            Na pódiu sa postupne predstavili známe hviezdy - I.M.T. Smile, Ondrej Kandráč, Dara Rolins, Majk Spirit, Marián Čekovský, Ego, Lobo, The Pastels, DJ Luciano...

            Prišli aj slovenskí futbaloví reprezentanti, ktorí nikdy neváhajú, ak ide o dobrú vec – splniť sen mnohým deťom. Posunuli tréning o hodinu skôr, aby stihli charitatívny koncert a vyčarovali úsmev na tvárach 10 000 detí. Okrem nich prišli deti podporiť aj olympijský víťaz Matej Tóth či hokejisti Marián Hossa a Ľubo Višňovský. Všetkých športovcov ocenilo plné hľadisko mohutným potleskom. Šťastlivcom z hľadiska sa z rúk a nôh futbalistov ušli lopty a dresy.

            Ďakujeme všetkým za neskutočne silné emócie a neuveriteľnú atmosféru, ktorá počas podujatia Projektu Integrácia panovala.

            Vďaka projektu Integrácia a jeho aktivitám naši žiaci lepšie chápu, že integrácia nie je len také obyčajné slovo, ale slovo, ktoré v sebe ukrýva činy ľudí s veľkým srdcom.

                                       Buďme všetci rovní, ale nie rovnakí.

                                                                                                                                Mgr. Beata Šarlinová

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Výrok známeho nemeckého filozofa hovorí: „Kto hovorí cudzím jazykom len trochu, má z neho väčšiu radosť než ten, kto ho ovláda dobre.“

            26. september - Európsky deň jazykov, ktorý vyhlásila Rada Európy v roku 2001 počas Európskeho roka jazykov, si školy v členských krajinách každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých aktivít.

                 Tento rok sme sa rozhodli osláviť Európsky deň jazykov aj v našej škole. Žiaci 7. až 9. ročníka sa zapojili do rozličných aktivít. Najprv sme si skrášlili triedu vyrobenými vlajkami európskych krajín, potom sme si  povedali niekoľko faktov o jazyku, žiaci sa dozvedeli zaujímavosti o slovenskom aj anglickom jazyku, vyskúšali si na vlastnej koži jazykolamy v anglickom, nemeckom, slovenskom aj českom jazyku. Taktiež si overili jazykové vedomosti v kvízoch a skupinových aktivitách. Čerešničkou na torte bola ale návšteva americkej lektorky Hannah Falchuk, s ktorou žiaci konverzovali výlučne v anglickom jazyku.

                 Tvorivú atmosféru podfarbovala vôňa anglického čaju, ako aj národného jedla fish and chips. Deti taktiež ochutnali známy chicken, leek and bacon pie ako aj slávne English breakfast.

             

            Ostatné fotky vo fotoalbume :)

        • Poznávame Slovensko
          • Poznávame Slovensko

          • Žiaci 7.ročníka a 1 žiačka z 8. ročníka sa zúčastnili geograficko-biologickej exkurzie Zádielská tiesňava a Gombasecká jaskyňa. Slnečné lúče a modrá obloha boli zárukou pekného počasia. Po príchode na miesto určenia nás čakal pracovník Správy Národného parku Slovenský kras Juraj Popovics, ktorý má na starosti stráž NP. Previedol nás po náučnom chodníku začínajúcom pri vstupnom areáli Zádielskej tiesňavy, pri pamätnej tabuli . Cestou sme prešli okolo piatich informačných panelov venovaných Zádielskej tiesňave, samotnému náučnému chodníku, faune, geológii a flóre tohto chráneného územia. Po zdolaní trasy sme pokračovali návštevou jaskyne Gombaseckej zaradenej do svetového prírodného dedičstva. Upútala nás najmä svojou výzdobou sintrových bŕk.

            Za zorganizovanie exkurzie ďakujeme Mgr. Dušanovi Matúškovi.

            Na záver môžeme len dúfať, že na budúci rok nás čaká ďalšia úžasná exkurzia do Badínskeho pralesa a Harmaneckej jaskyne.

        • VI. olympijské športové hry seniorov revúckeho okresu v Lubeníku
          • VI. olympijské športové hry seniorov revúckeho okresu v Lubeníku

          • „Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek“  – v duchu tohto športového seniorského motta sa konajú všetky športové aktivity seniorov. VI. Okresné olympijské športové hry seniorov revúckeho okresu sa uskutočnili 25. mája 2018 v Lubeníku, ktorých sa zúčastnilo spolu 210 prihlásených účastníkov, z toho 140 súťiažiacich. Na akcii sa aktívne podieľali učitelia ZŠ v Lubeníku, ďalší organizátori z OO JDS, ZO JDS pod vedením predsedníčky Alžbety Balcovej a obce Lubeník. VI. Ročník Okresných olympijských športových hier seniorov okresu Revúca , sa konal na futbalovom štadióne a v ZŠ Lubeník, ktorého gestorom bola OO JDS Revúca s finančnou podporou BBSK a obec Lubeník. Po zapálení olypijskej pochodne predsedom OK Gemer PhDr. Jurajom Králikom, prítomných seniorov, súťažiacich a divákov privítala Mgr. Zuzana Homoliaková, podpredsedníčka P – OR JDS. Osobitne privítala poslancov BBSK Ing. Júliusa Laššana, poslanca BSK, starostu obce Mokrá Lúka a predsedu OO SMER SD v Revúcej, MVDr. Milana Kolesára, primátora mesta Jelšava, podpredsedu RZMOS – Stredného Gemera, prednostu OÚ v Revúcej Ing. Petra Balogha, podpredsedu KR JDS BB Mgr. Daniela Kianicu, a hostí, ktorí prijali pozvanie na toto podujatie. VI: OOŠHS v Lubeníku otvoril predseda OO JDS Ing. Igor Hock. Zdôraznil, že na športových hrách sme sa zišli pre radosť z pohybu a našim cieľom je zašportovať si v rámci našich seniorskych možností.

            Seniori súťažili v troch vekových kategóriách a 8 športových disciplínach. Na zdravotnú stránku športovcov pri zápolení dozeral MUDr. Attila Molnár. Čestné zápolenie a meranie výsledkov zabezpečovali rozhodcovia – učitelia telesnej výchovy Mgr. Karol Máte, PhDr. Juraj Králik, Mgr. Rudolf Homola, Mgr. Slavomír Sabol, Mgr. Dušan Matúška.

            Za prítomných športovcov zložili SĽUB ŠPORTOVCA najúspešnejší športovci V. OOŠHS Peter Školník zo ZO JDS Muráň a za rozhodcov SĽUB ROZHODCOV Mgr. Slavomír Sabol.

            Na záver v mene všetkých šprtovcov a účastníkov VI. OOŠHS vyjadrujeme veľké ĎAKUJEME starostovi obce Ľubomírovi Kiselovi, za perfektnú prípravu priebehu športových hier a za pohodovú atmosféru. Poďakovanie vyslovujeme učiteľom ZŠ v Lubeníku, riaditeľovi PaedDr. Gažúrovi za ústretový prístup všetkých zainteresovaných organizátorov. Poďakovanie patrí predsedníčke ZO JDS Mgr. Betke Balcovej a členom výboru, ktorí sa aktívne podieľali na zdarnom priebehu športových hier.

            FOTKY z podujatia, ale aj výsledky si môžete pozrieť tu ------ 

        • English breakfast
          • English breakfast

          • Kto by nepoznal anglické raňajky? Niekomu môžu pripadať skvelé, inému možno chutia alebo nechutia. Pravý Angličan vám o nich povie, že ak sa pripravia dobre, môžu byť tým najlepším jedlom na celom svete!

            Medzi Angličanmi sa "full English breakfast" nazýva aj ako "full Monty" alebo "fry- up". Dokážu vraj rozjasniť ráno pred ťažkým dňom, potešiť telo aj dušu, keď predpoveď počasia nie je práve najpriaznivejšia. Briti proste svoje tradície milujú.

            Chceli sme sa aspoň sčasti o týchto tradíciách presvedčiť na vlastnej koži a tak sme na jednej vyučovacej hodine anglického jazyka zvolili zážitkovú metódu a takéto English breakfast sme si so žiakmi 6.A pripravili. Žiaci doniesli časť ingrediencií a svojou šikovnosťou každý prispel k dielu. Raňajky sa nám skutočne vydarili, všetci si na nich skvele pochutnali a skutočne žiakom táto aktivita rozjasnila deň.

            Mgr. Martina Hrachiar

        • Týždeň slovenských knižníc
          • Týždeň slovenských knižníc

          •      

            „Knihy sú najtichší a najvernejší priatelia; sú najprístupnejší a najmúdrejší radcovia a najtrpezlivejší učitelia.”

                                                                                                             Charles William Eliot

             

            V rámci Týždňa slovenských knižníc sme 8.3.2018 so žiakmi 6. a 7. ročníka navštívili Knižnicu Samuela Reussa v Revúcej, kde nás privítala pani knihovníčka Monika Meriačová. Spoločne sme si pripomenuli 190. výročie narodenia nášho  najznámejšieho rozprávkara Pavla Dobšinského, rodáka zo Slavošoviec. Vychádzal z folkloristiky a jeho nezabudnuteľné diela si deti i dospelí čítajú dodnes. Najčítanejšie sú Prostonárodné slovenské povesti, jeho najväčšie dielo, ktoré obsahuje 90 rozprávok. Jednu z nich sme si prečítali, aby sme si znovu priblížili ten svet rozprávok, v ktorých dobro víťazí nad zlom, najchutnejšie jedlo je chlieb a soľ, vzácnejšia nad zlato je skromnosť, pracovitosť, pravdovravnosť...

            Nasledovala beseda o ilustrátoroch detských knižiek, o ktorých sme sa dozvedeli mnoho zaujímavého z ich života, štúdia a tvorby.

        • SMER PRAHA ! ! !
          • SMER PRAHA ! ! !

          • Náš výlet do Prahy

                 Slováci si Prahu obľúbili už dávno - patrí medzi najkrajšie a najnavštevovanejšie mestá Európy. V bežný deň sa v nej nachádza viac ako dva milióny ľudí. Trávia tu víkendy, dovolenky, chodia sem na divadelné predstavenia, muzikály, za zábavou,športom, ale aj za nákupmi. Cestu im nekomplikuje jazyková bariéra, ceny za služby sú prijateľné a ponuku lákadiel má Praha fantastickú. Nech sem prídete v ktoromkoľvek ročnom období, mesto je plné turistov a vždy „sa tu niečo deje“. Rozhodli sme sa to teda vyskúšať na vlastnej koži a vybrali sme sa na trojdňový výlet do metropoly Čiech (21.-25.3.2018).

             

                 V Prahe môžete vidieť a zažiť neskutočne veľa. Sú však miesta, ktoré nemôžete obísť.

            Dominantou Prahy sú nepochybne Hradčany, kedysi samostatné mesto. Tu stojí aj prekrásny Pražský hrad, národná kultúrna pamiatka, ktorá je sídlom prezidenta Českej republiky. Cesta k hradu cez slávny Karlov most, pomedzi kľukaté, úzke chodníčky a nespočetné množstvo obchodíkov a butikov bola skutočne zážitkom pre nás všetkých.

               

                Malá strana ukrýva aj komplex záhrad, ktorý sa považuje za zelenú oázu mesta a tiež jediný kopec v centre Prahy, Petřín. Atrakciou je jazda lanovkou na jeho vrchol, kde stojí rozhľadňa vysoká 60 metrov a až na samý vrch musí návštevník vyjsť po 299 schodoch. Je akousi zmenšeninou Eiffelovej veže v Paríži.Lanovka ale bola počas našej návštevy uzavretá, tak sme si k známej rozhľadni vyšlapali pešo.

            Nevynechali sme ani Staromestské námestie - centrum historického jadra a srdce Prahy. Staré Mesto je popretkávané úzkymi uličkami s kaviarňami, reštauráciami, neodmysliteľnými pivárňami a drobnými divadlami.

            Známym pražským námestím je Václavské námestie, kde  sme  "vychytali" známe Veľkonočné trhy, plné ručne vyrobených suvenírov a nespočetného množstva chutných jedál a typických nápojov.

            Praha je naozaj krásne mesto a bolo by veľmi zložité vymenovať všetky jej krásy, zaujímavosti a opísať atmosféru jednotlivých štvrtí. A preto aj lúčenie bolo ťažké, no musím skonštatovať, že aj za tak krátku dobu sme si vytvorili nezabudnuteľlné spomienky na Prahu a šťastne spomínajúc sme sa vrátili domov.                                    Mgr. Martina Hrachiar

            Ostatné fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume :)

        • TEMATICKÝ DEŇ  FINANČNEJ  GRAMOTNOSTI
          • TEMATICKÝ DEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI

          • Finančné vzdelávanie v rannom detskom veku si vyžiadala doba. Ako potom tento komplikovaný „finančný jazyk“ vysvetliť deťom?   Prevziať zodpovednosť za svoje vlastné finančné rozhodnutia, osvojiť si vzťah medzi životnými potrebami a financiami, vďaka ktorým si tieto životné potreby vieme zabezpečiť – aj to boli ciele, ktoré sa triedni učitelia na 1. stupni snažili sprostredkovať svojim žiakom počas tematického dňa zameraného na finančnú gramotnosť.  V každom ročníku si triedni učitelia  pripravili aktivity, ktoré zábavnou formou mali napomôcť k lepšej orientácii žiakov vo ,,svete peňazí",

                  Dňa 1.3.2018  sme sa rozvoju finančnej gramotnosti venovali naplno.  Dnes sme mali v škole krásny a veľmi zaujímavý deň. Celý deň sme sa venovali obohateniu našich vedomostí z finančnej gramotnosti. V každom ročníku si učitelia pripravili aktivity, ktoré zábavnou formou mali napomôcť k lepšej orientácii žiakov vo ,,svete peňazí". Prostredníctvom rozhovoru a prezentácie sa žiaci dozvedali nové informácie o vzniku peňazí, o eurách a rôznych pojmoch, ktoré s nimi súvisia. Na vyučovacích  hodinách sme si pozreli prezentácie o šetrení a rozprávali sme sa o hodnote peňazí. Vypracovali sme si pracovné listy, v ktorých sme počítali pomocou vystrihnutých mincí a eurobankoviek. Spoločne sme skúmali eurobankovku a jej ochranné prvky.  Porovnávali sme skutočné bankovky s atrapami bankoviek.  Žiaci si uvedomili, že je dôležité vedieť si eurá odložiť do svojej pokladničky.  Potom si žiaci vymaľovali prasiatko na pracovnom liste, a prezradili, na čo si šetria svoje nasporené eurá. Prostredníctvom rozprávky O troch grošoch rozprávali o hodnote ľudskej práce. Do vyrobených pokladničiek ,,prasiatka" si vyrobili vlastné bankovky, ktoré potom využili v hre na obchod, a zároveň pri hre využili vyrobené peňaženky, ktorá ich zaujala najviac. Na doplnenie mali pripravené aj pracovné listy a zábavné aktivity. Učitelia so žiakmi viedli rôzne rozhovory o potrebe a vzniku peňazí, hodnote mincí a bankoviek. Žiaci si uvedomili, že je dôležité vedieť si peniaze odložiť do svojej pokladničky. Veríme, že tento tematický deň žiakov privedie k tomu, aby sa zamysleli nad skutočnými hodnotami  a aby peniaze začali vnímať ako nehnuteľnosť, ktorá im pomôže zabezpečiť životné potreby, ale nie ako jediný životný cieľ.

            Bol to krásny a tvorivý deň.

        • DDS žiakov ZŠ Sama Tomášika v Lubeníku
          • DDS žiakov ZŠ Sama Tomášika v Lubeníku

          • DDS žiakov ZŠ Sama Tomášika v Lubeníku a ZUŠ v Revúcej funguje pri lubeníckej ZŠ a tvoria ho
            žiaci školy a zároveň žiaci LDO elokovaného pracoviska ZUŠ Revúca. Azda to vyzerá zložito, ale
            nám v súbore sa jednoducho páči. Pri tvorivej hre spolu radi vymýšľame, vzťahy medzi malými
            hercami sú „kolegiálne“, rodičia nám fandia a na každé predstavenie sa vždy tešíme.
            Po vlaňajšej debutovej účasti v DDR sme súťažné predstavenie odohrali niekoľkokrát pre školy
            i dospelých. Páčilo sa, a to nás povzbudilo. Na predvianočné mikulášske obdobie sme si pripravili
            predstavenie Možno príde aj Mikuláš, s ktorým sme takisto prekočovali Revúcu i Lubeník – tlieskali
            nám škôlkari i dôchodcovia.
            Na Detskú divadelnú Revúcu 2018 – v mesiaci výročia narodenia gemerského rozprávkara Pavla
            Dobšinského – sme si vybrali rozprávku z jeho Prostonárodných slovenských povestí, ako ju „podal a
            vypravuje Janko Rimavský“. Našou ambíciou je naučiť sa niečo nové, a preto sme zvolili
            inscenáciu s prvkami bábkového divadla.
            Tešíme sa, že vám môžeme predstaviť náš „divadelný kúsok“.

        • Lyžiarsky výcvik - Telgárt
          • Lyžiarsky výcvik - Telgárt

          • V dňoch od 12. do 16. februára 2018 sme zorganizovali lyžiarsky výcvik, ktorý sa uskutočnil v SKI Telgárt. Celý týždeň sme mali výborné podmienky či už na svahu, alebo v hoteli v ktorom sme boli ubytovaní. Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 32 detí a 4 vedúci. 

             

            Ostatné fotky si môžete pozrieť na našom fotoalbume :)

        • Geografická olympiáda okresné kolo
          • Geografická olympiáda okresné kolo

          • Aj tento rok sme sa pokúsili úspešne reprezentovať našu školu v geografickej olympiáde. Okresné kolo sa konalo opäť v Revúcej a opäť sa ho zúčastnila Radka Závacká. Oproti minulému roku kedy jasne vyhrala kategóriu E ( 5. ročník ) sa tento rok presunula do kategórie F ( 6 - 7 ročník ). V konkurencii si Radka veľmi dobre počínala a skončila nakoniec o 1 bod na krásnom 2. mieste. Touto cestou jej chcem poďakovať a zaželať do života veľa krásnych úspechov. (Mgr. Matúška) Výsledky si môžte pozrieť v odkaze.

        • Možno príde aj Mikuláš
          • Možno príde aj Mikuláš

          • Detský divadelný súbor žiakov ZŠ Sama Tomášika v Lubeníku a ZUŠ v Revúcej pokračuje aj v tomto školskom roku. Dnes si pre Vás pripravili malé detské predstavenie „Možno príde aj Mikuláš”. V priloženom súbore si môžete pozrieť leták aj s vystúpeniami detského divadelného súbora.

        • Okresné kolo v stolnom tenise
          • Okresné kolo v stolnom tenise

          • Nič iné ako víťazstvo sme nechceli. Avšak okolnosti nám neumožnili to uskutočniť. Už od začiatku turnaja sme vedeli, že pri tom počte zúčastnených nás bude limitovať čas. A to sa aj stalo. Kvôli tomu bohužiaľ sme museli kontumovať veľa zápasov. Naši žiaci ukázali počas zápasov , ktoré odohrali vysokú úroveň. Dievčatá aj chlapci získali krásne 2. miesta, aj keď jedným dychom musím poznamenať, že chlapci neodohrali finále kde som si bol 100% istý, že postúpia na krajské kolo, ktoré sa ako stále uskutočňuje v Kalinove. Našu školu reprezentovali : Dievčatá - K. Lopesová, L. Ďurová, V. Horváthová, A. Lajčáková., Chlapci - D. Pabián, K. Šedivý, M. Ďurian, M. Lakatoš, F. Dobiáš, L. Puška, L. Rusnák. Všetkým veľmi pekne ďakujem (Mgr. Dušan Matúška) Výsledky zápasov si môžete pozrieť tu a fotky vo fotoalbume.

        •               Halloweenská párty v Lubeníku
          • Halloweenská párty v Lubeníku

          • Halloween

            Dňa 3.11.2017 sa aj v našich končinách udomácnila halloweenská párty, pochádzajúca z anglicky hovoriacich krajín. Na ZŠ S. Tomášika v Lubeníku sa žiaci VI.A rozhodli usporiadať halloweenskú párty, kde každý prišiel v maske čarodejnice, zombíka, kostlivca, či upíra. Párty bola obohatená o rôzne súťaže, kde si žiaci zmerali sily a za víťazstvo získali sladkú odmenu. V závere sme nezabudli vyhodnotiť najzaujímavejšie masky, ktoré boli ocenené vecnými cenami. Celá doobedňajšia párty sa niesla v duchu zábavy, tanca a príjemnej uvoľnenej atmosféry podporenej bohatou výzdobou v telocvični ZŠ Lubeník. Už teraz sa tešíme, ako sa zabavíme o rok.

        • Tematický deň JESEŇ
          • Tematický deň JESEŇ

          • Najčarovanejšie ročné obdobie, plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia, je jeseň. Tematický deň Jeseň a ovocie prebiehal dňa 2. 11. 2017 vo všetkých triedach 1.stupňa našej školy. Celé dopoludnie žiaci na vyučovacích hodinách počítali jesenné slovné úlohy aj na násobenie a delenie. Spievali sme piesne o jeseni , viedli sme rozhovory o jeseni, zdravej výžive a zdravom životnom štýle. Využívali sme na interaktívnej tabuli rôzne prezentácie s jesennou tematikou. Žiaci vytvárali pojmové mapy o ,, Jeseni ;. V praktickej časti poznávali žiaci vystavené druhy ovocia a zeleniny, určovali ich farbu, počet, určovali prvú hlásku slova .Hádali hádanky o ovocí a zelenine. Vytvorili sme plagát s jesennou tematikou – oblečenia, sviatkov, počasia, záhrady a zábavy. Hrali sme pexeso. Na pracovnom vyučovaní si žiaci vyrábali jesenné venčeky. Jesennú tematiku žiaci spracovali aj výtvarne. Aby sme po zraku, sluchu, chuti, čuchu zapojili aj hmat, nakoniec si žiaci z plastelíny vymodelovali rôzne druhy ovocia a zhotovili si pekných ježkov zo zemiakov. Ich šikovné ruky si poradili aj s vystrihovaním ovocia. Žiaci si priniesli ovocie aj zeleninu a z nich si vytvorili rôzne postavičky, ktoré na záver zjedli. Výsledky usilovnej práce detí sú vystavené v jednotlivých triedach a chodbách školy. Tento príjemne strávený deň bol nielen poučný, ale aj zábavný.

            Nulťáci a druháci spievali piesne o jeseni, s pani učiteľkami viedli počas vyučovacích hodín rozhovory o jeseni. Okrem farebných piesní k pestrofarebnej jeseni namaľovali rôznofarebné ovocie, ktoré je typické práve pre toto ročné obdobie.Počas tohto dňa sme sa rozprávali o zdravej výžive a zdravom životnom štýle. Hovorili sme o zdravých a nezdravých jedlách, o cvičení a rôznych športových aktivitách. Žiaci si prečítali informácie a prezerali si obrázky ovocia a zeleniny. Niektoré druhy ovocia a zeleniny som žiakom doniesla ukázať a mali možnosť ich ovoňať, dotknúť sa ich, ale aj ochutnať. Ovocie a zeleninku si priniesli aj žiaci. Tí z nich tvorili rôzne postavičky, ktoré na záver dňa zjedli.

             

             

             

             

             

        • Integrácia
          • Integrácia

          • INTEGRÁCIA SVIETI PRE VŠETKÝCH ROVNAKO

            27. október 2017 nebol pre 40 našich žiakov len takým obyčajným piatkom. Už od rána, keď nasadli do autobusu, sa tešili na neobyčajné zážitky, ktoré ich čakali v Aréne Poprad.

            Tam sa uskutočnil 9. ročník Nadnárodného charitatívneho koncertu Integrácia. Aréna praskala vo švíkoch, veď sa tam stretlo takmer 3000 detí z celého Slovenska. Neskutočná pozitívna energia sršala všade navôkol. Celá sála spievala, tancovala, skandovala... Nečudo, keď na javisku postupne zaspievali známe hviezdy – Stano Hložek, Heidi Janku, Lukáš Adamec, Kristína, Bekim, Monika Bagárová. Doslovné šialenstvo však vyvolalo vystúpenie Majka Spirita a najmä Ega.

            Okrem hudobných zážitkov sme všetci prežili emotívne chvíle, keď nám moderátorka Katka Brychtová priblížila príbeh veľkého bojovníka Lukáška, ktorý sa s ďalšími zdravotne handicapovanými deťmi zúčastnil výletu vládnym špeciálom do Chicaga. Stretli sa tam s našimi futbalovými reprezentantmi a ich najväčším idolom Marekom Hamšíkom.

            Myšlienky nadácie Integrácia sa budeme snažiť šíriť v každodennom živote tak, aby sme naplnili slová riaditeľa tohto projektu Slavomíra Krafčáka: „Dúfame, že projektom INTEGRÁCIA sa nám podarí vniesť slnečné lúče do každého detského srdiečka, lebo pre nás je práve toto najväčším zadosťučinením a motiváciou. Pomáhajme všetkým deťom, aby si mohli plniť svoje sny. Bez vzájomnej pomoci ľudí nemá svet budúcnosť – zanikne.

            Sme šťastní, že aj žiaci našej školy mohli byť súčasťou tejto veľkolepej udalosti.

            ĎAKUJEME!!!

                                                                                                   Mgr. Beata Šarlinová